לא מעט אנשים נבהלים כשהם שומעים את המילה אסטרטגיה, זה נשמע להם כמו משהו שעושים רק מותגים עם תקציבי ענק. עשו לעצמכם טובה ותקדישו זמן בתכנון אסטרטגי לטווח רחוק, כן גם אם העסק שלכם ממש קטן.

ההגדרה המילונית-
אסטרטגיה היא גיבוש דרך פעולה של יחידה עסקית, תוך התייחסות לסביבה ולעצמה, במטרה לסייע לארגון בקביעת מטרותיו, בבחירת דרכי פעולה ובמימושן. תהליך של תכנון אסטרטגי מתייחס לרוב להגדרת החזון, המטרות והיעדים, ויציע מתוך כך את האסטרטגיה: דרכי הביצוע המתוכננות להשגתם. האסטרטגיה נוגעת לטווח הארוך של היחידה העסקית, כאשר טווח התכנון האסטרטגי המקובל נע בין שנתיים לחמש שנים בהתאם לאתגרי השוק.
אסטרטגיה תעזור לנו להבין מהם היעדים שלנו ואיך נוכל להתחיל את הצעד הראשון לעברם.
בבסיסה של האסטרטגיה היצירתית יש רעיון יצירתי:
שיווקי, מיתוגי או תקשורתי.
מה זאת אומרת אתם שואלים?
אסטרטגיה שיווקית- עוסקת בתמהיל השיווק, מה אני מוכר, למי ובאיזה מחיר?
אסטרטגיית מותג- מה הקונספט של המותג? אסוציאציות, ערכים ואישיות המותג.
אסטרטגיה תקשורתית- מה אני אומר ואיך אני מתנהג בתקשורת לאורך זמן? מה המסר שאני רוצה להעביר?
אז איך זה עובד?
בתהליך תכנון אסטרטגי אנחנו קודם כל אוספים מידע, אחר כך מנתחים נתונים בכלים שמובילים אותנו למסקנות שיוצרות את הסיפור השיווקי אליו נבנה את הפתרון האסטרטגי.
התהליך בנוי מ3 שלבים עיקריים-
שלב ראשון- דיגאנוסטיקה
שלב שני- ניתוח נתונים
שלב שלישי- גיבוש קונספט ופתרון אסטרטגי
בתהליך דיאגנוסטיקה אנחנו אוספים נתונים כשבכל אחת מהאסטרטגיות (שיווקית, מיתוגית, תקשורתית) אנחנו נבחן פרמטרים שונים בכל אחד משלבי הדיאגנוסטיקה, או כמו שאני אוהב להגיד, "מחליפים משקפיים".
דיאגנוסטיקה טובה תכלול מגוון רחב של מקורות מידע כמו- מאגרי מידע, שיחות וראיונות, תצפיות בשטח, מחקרים, סקרים וקבוצות מיקוד, אינטרנט, עיתונות, טלוויזיה ועוד …
את המעבר מתהליך הדיאגנוסטיקה לגיבוש הפתרון האסטרטגי נעשה בעזרת כלים שיאפשרו לנו לראות את התמונה הכוללת ויעזרו לנו להגיע למסקנות יצירתיות.
המסקנות יובילו אותנו לפתרון האסטרטגי, שיכול לבוא ליידי ביטוי בכמה סוגים של תוצרים-
באסטרטגיה שיווקית התוצרים יהיו- מוצרים או שירותים חדשים לעסק שייצרו ביקוש חדש. ביקוש=כסף.
באסטרטגיית מותג התוצרים יהיו- נכסי מותג חדשים או מחודשים כמו- לוגו, שם, טאג-ליין, קונספט, סיפור מותג, אסוציצאיות, עוגני תוכן, ערכים מבדלים, פוט פרינט.
באסטרטגיה תקשורתית התוצרים יהיו- מסגרת תקשורתית דרכה אנחנו רוצים לדבר- מיצוב, בידול, מערכת יחסים, איך אנחנו רוצים לדבר בתקשורת ויותר חשוב, איך לא. התוצרים יבואו לידי ביטוי גם כבריפים לקמפיינים, קמפיין השקה, תדמית, מכירה וכו' .
האסטרטגיה תעזור לנו לשמור על גבולות הגזרה של המותג שלנו, היא לא מקצצת כנפיים, היא פותחת כיווני חשיבה חדשים ורלוונטים, זהו תהליך חשוב מאוד שכדאי לכם לבצע לפני כל מהלך משמעותי בעסק שלכם, בין אם מדובר בעסק חדש או ישן, קטן או גדול, אם אתם באמת רוצים שהדברים יצליחו כמו שצריך, כדאי שתתכננו אותם מראש.
התהליך אינו מסובך ודווקא יכול להפוך כל בעל עסק לאיש שיווק קצת יותר טוב בעולמות התוכן של המותג שלו,
פגשתי כמה בעלי עסקים שכשהתחלנו את התהליך חשבו שאין להם מה ללמוד על התחום שלהם, כי הם כבר "מומחים בתחומם", תוך כדי התהליך הם הכירו קודם כל את גבולות הגזרה של העסק שלהם, אחר כך גילו מתחרים חדשים והסתכלו על התחרות בצורה קצת שונה, את הצרכן הם גילו מחדש והתחילו להתאהב בו, הם הבינו סוף סוף מה הוא רוצה, איך הראש שלו עובד ואיך אפשר לדאוג שהקשר שלהם איתו יישאר לטווח הארוך, בדיוק כמו בזוגיות.
אני מזמין אתכם ליצור איתי קשר ובשיחה טלפון קצרה אוכל להסביר לכם איך אפשר לתכנן אסטרטגיה שיווקית, מיתוגית או תקשורתית לעסק שלך ולהפוך אותך למומחה ואת העסק שלך למותג על.